(Ένα άρθρο του Αδάμα)

Θα σου έχει τύχει σίγουρα κάποιες φορές αγαπητέ αναγνώστη να λαμβάνει χώρα ένα συμβάν την ίδια ακριβώς ώρα που σκεφτόσουν κάτι ανάλογο!

Π.χ. Σκεφτόσουνα ότι πεινάς και θα πας να πάρεις κάτι να φας και χτυπάει το τηλέφωνο και ο κολλητός σου σου λέει, ρε μαλάκα πάμε να τσιμπήσουμε τίποτα και μετά πάμε για καφέ. Ή να σκέφτεσαι εκείνη την καυτή σου παλιά φίλη από το λύκειο και να χτυπάει το τηλέφωνο και να είναι αυτή!

Είναι κάρμα ή μήπως όλα αυτά είναι απλή τύχη;

Αυτό ο Καρλ Γιούνγκ, μαθητής του Φρόιντ το ονόμασε ΣΥΝΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (Μιλάμε για δύο αξιόλογους ψυχαναλυτές που πήγαν την ψυχολογία στο ζενίθ-Αν δεν γνωρίζεις ψάξε) και έκανε άπειρες μελέτες επάνω στο θέμα, τόσες ώστε ο δάσκαλος και φίλος του Φρόιντ έφτασε να τον λέει γραφικό και… πως είναι δυνατόν ένας επιστήμονας να πιστεύει σε τέτοιες σαχλαμάρες. Ο Καρλ όμως παρέμεινε απτόητος και συνέχισε να ερευνά το “μεταφυσικό” μέχρι θανάτου του!

Τι σχέση έχει όμως ο Καρλ, εσύ, εγώ και αυτή;

Ήδη αν διαβάζεις το blog σε αυτό το σάϊτ θα είσαι φορμαρισμένος και θα έχεις κάποιες γνώσεις επάνω στο αντικείμενο του φλερτ. Αν έχεις διαβάσει και το βιβλίο του Φοίνιξ “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΟΝΟΣ” θα είσαι ήδη μπασμένος στα βαθιά και μυημένος στην απόκρυφη τέχνη των “Αφροδισιακών Τεχνασμάτων”.

Εγώ θα σε πάρω από το χεράκι και θα σε περάσω από την απέναντι πλευρά. Εκεί που τα τεχνάσματα παγώνουν, εκεί που η τέχνη γίνεται βίωμα, εκεί που το βίωμα γίνεται έρως, εκεί που ο έρωτας οδηγεί στον “θάνατο” και στην ανάσταση ενός νέου “ΕΣΥ”!

Θέλω όμως να σε προειδοποιήσω… ΜΗΝ συνεχίσεις να διαβάζεις εάν και εφόσον δεν είσαι αναγνώστης του σάϊτ εδώ και καιρό! Διάβασε πρώτα άλλα άρθρα και ξαναγύρνα μετά από ένα χρόνο, αποθήκευσε το κείμενο και διάβασέ το τότε!

Το άρθρο είναι γραμμένο για έμπειρους χειριστές του μυαλού τους! Θα σου δείξω την σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων! ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ στο κάθε τι!

Μπορεί να σε καταπνίξει, μπορεί να σε τρελάνει και να σου δημιουργήσει εμμονές! Μην προσπαθήσεις να κάνεις χρήση των παρακάτω πληροφοριών! Δες το σαν εγκυκλοπαιδική γνώση απέναντι στην σκοτεινή πλευρά της σεξουαλικής ψυχολογίας και του φλερτ.

Αν έχεις πάρει την απόφαση να αντιμετωπίσεις το “ΚΤΗΝΟΣ” που κρύβεις μέσα στο μυαλό σου και να συνεχίσεις το διάβασμα , πρέπει πάνω από όλα να μην φοβάσαι…

Ο φόβος στήνει παγίδα. Εάν φοβάσαι να πεις καλημέρα στον γείτονα επειδή σε στραβοκοιτάει, τότε έχεις θέματα εσώτερου φόβου που θέλουν επίλυση! Πήγαινε σε κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει να αποκτήσεις θάρρος.

Γιατί το λέω αυτό; Ο φόβος οδηγεί στον θυμό, ο θυμός οδηγεί στο μίσος και το μίσος θα σε οδηγήσει στο να υποφέρεις εσωτερικά!

Μην θυμώνεις και λες όλες τις γυναίκες πουτ@νες επειδή εσύ φοβάσαι να βγεις εκεί έξω και να πεις μια καλημέρα ή επειδή έτυχε να πεις καλημέρα σε μία γυναίκα που έχει ταίρι ή που δε γουστάρει να σου μιλήσει με τέτοια σκατόφατσα που έχεις. Ή που απλά δε γουστάρει να μιλάει με αγνώστους.

Είδες… θυμώνεις! Απόρριψη!

Το ασυνείδητό σου έχει δεχτεί ότι θα είσαι ένα μπακούρι που θα γεράσει βλέποντας τσόντες και θα πηδάει μόνο επι πληρωμή ή θα πηδάει ότι “περισσεύει”, το φοβάσαι κατά βάθος αυτό και θυμώνεις με την ιδέα.

Τι είπα ποιο πάνω ρε λόλε; Ότι ο φόβος σε οδηγεί στον θυμό! Και μετά; Στο μίσος!

Να τα μας… Έφαγες την πίττα , θύμωσες ξεκινάς και βρίζεις , μέσα σου, έξω σου δεν ξέρω και εγώ που… λες “όλα πουτανάκια είναι” … μίσος φίλε! Σου βγαίνει η κακία! Θυμός, μετά μίσος.

Στην πραγματικότητα όμως μέσα σου τι πέτυχες; Να υποφέρεις! Σε τσούζει, σε πονάει που κάθεσαι και τον παίζεις και δεν έχεις μια φυσιολογική σχέση.

Λοιπόν μπακουρόβλαχε εγώ τα λέω χύμα, στα ίσια και παλικαρίσια. Σταμάτα να κλαίγεσαι σαν αδερφούλα. Εάν ήσουνα το παιδί της φάπας μια ζωή τώρα είναι η ευκαιρία σου… να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου ρε καραγκιόζη!

Ξύπνα !

Πρώτα από όλα , ΑΠΟΔΕΞΟΥ τι είσαι!

Ποια είναι η θέση σου μέσα στην κοινωνία. Άσε τι έχεις στο μυαλό σου εσύ για σένα, κοίτα γύρω σου! Σε τι μετράς;

Μπορεί στην δουλειά σου να είσαι ο “γαμάω ταο” ένας χαρτολεμές γιακάς διευθυντής, μπορεί να είσαι ένας μεγιστάνας του χρήματος, αλλά όταν σχολάς και βγαίνεις στην πραγματική ζωή να είσαι ένα τσουτσέκι και μισό. Να μην έχεις φίλους, να μην έχεις σχέσεις με το αντίθετο φύλλο. Να είσαι εσύ και εσύ. Ένα μπακούρι και μισό.

Θέλει θάρρος και ψυχική αντοχή για να αντιμετωπίσεις το κτήνος που κρύβεις στο μυαλό σου, στον λαβύρινθο των σκέψεων σου. Πρέπει να είσαι έτοιμος για αυτό!

Το κτήνος μέσα σου, είναι η ζωώδη σου πλευρά, το άλογο μέρος και κομμάτι σου, οι αντανακλαστικές σου αντιδράσεις επιβίωσης δηλαδή!

Όσο κάθεσαι και σκέφτεσαι και το φιλοσοφείς δεν πρέπει να το αποφύγεις, πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με αυτό το θηρίο μέσα σου και να το σκοτώσεις.

Όπως στον μύθο με τον Θησέα και τον Μινώταυρο. Μπήκε στον λαβύρινθο να πάει να βρει εκείνο το τέρας που κατασπάραζε κάθε χρόνο 7 νέους και 7 νέες και να το σκοτώσει. Κανείς δεν επέστρεφε από τον λαβύρινθο και το τέρας τους έβρισκε και τους κατασπάραζε! Ο Θησέας όμως δέχτηκε την βοήθεια της Αριάδνης και πήρε ένα κουβάρι μαλλί έναν μίτο! Από την είσοδο του λαβυρίνθου το άπλωνε ώστε να βρει τον δρόμο του γυρισμού εύκολα μετά!

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ο λαβύρινθος είναι το μυαλό σου, οι σκέψεις σου που σε κάνουν και χάνεσαι πολλές φορές! Τι χρειάζεται για να αποκτήσεις σταθερότητα σκέψεων και διαύγεια στις επιλογές σου; Οργάνωση, στόχο, να ξέρεις το μονοπάτι σου! Πρέπει να καθαρίσεις πρώτα από άσχημες σκέψεις και φοβίες, να σκοτώσεις το τέρας!

Αλλά επειδή συχνά μέσα στην σκέψη σου μπορεί και να χαθείς και να μην βγάλεις άκρη τι θες, τι δεν θες, ποιοι είναι οι στόχοι σου… θες έναν μίτο της Αριάδνης φίλε Θησέα! Μίτος στα αρχαία ελληνικά σημαίνει σοφία, εκ του μίτις.

Αριάδνη με απλά λόγια στην αρχαία είναι η Αγνότητα. Άρα τι χρειάζεται για να οδηγηθείς αλώβητος στα στενά του μυαλού σου;

Να κάνεις χρήση και να έχεις οδηγό τις φωτεινές και αγνές σκέψεις! Που είναι πιο καθαρές και σοφές! Να βλέπεις τα πράγματα από την φωτεινή τους πλευρά!

(Η ετυμολογία του ονόματος του Θησέα έχει να κάνει με το αρχαιοελληνικό ρήμα τίθημι που σημαίνει θέτω, τοποθετώ κάτι κάπου, δίνω σε κάποιον κάτι, θεωρώ ή τοποθετούμαι. Η Αίθρα, η μητέρα του Θησέα, του έδωσε αυτό το όνομα γιατί ο πατέρας του είχε «θέσει», είχε δηλαδή τοποθετήσει, κάτω από έναν βράχο σαν σημάδια αναγνώρισης, το σπαθί και τα σανδάλια του. Ο Θησέας λοιπόν τοποθέτησε το σπαθί του στη θήκη κι ανάλαβε να επιλύσει το θέμα του Μινώταυρου, στον οποίο επιτέθηκε και με τη βοήθεια της Αριάδνης και του Μίτου της βρήκε την έξοδο από τον λαβύρινθο.)

Θέσε λοιπόν εκ τον προτέρων τους στόχους σου! Και λάβε δράση! Να έχεις ξεκάθαρο τον στόχο στο μυαλό σου!

Εκεί που “κοιτάς”, εκεί θα πας… να το θυμάσαι!

Δε μπορείς φίλε μου, να θες κάτι να αλλάξει στην ζωή σου και απλά να μένεις όμως στην σκέψη. Πρέπει η σκέψη αυτή να γίνει πράξη!

Και αν σου έλεγα… ότι έχεις την δύναμη και σου έδειχνα τον τρόπο να υλοποιείς κάθε σου σκέψη χωρίς δισταγμό… τι αντάλλαγμα θα μου έδινες;

Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι όλα μα όλα στην ζωή είναι δουν και λαβείν. Κάτι θα δώσεις, για να πάρεις κάτι… Πιστεύεις ότι εσύ μπορείς να την πέφτεις από δω κι από εκεί χωρίς συνέπειες για παράδειγμα; Εδώ γελάω…

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ… 

Συνεχίζεται…

Αδάμας

ΠΑΡΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ: “ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ”